Marha nagy kérdés volt egyáltalán az időpont. Szinte egész szezonban kb. három héttel korábban történt minden, mint tavaly. Akkor úgy éreztem, megremegett a kezem, és egy kicsit korán szüreteltünk, idén el akartam kerülni ezt a hibát. Végül sikerült úgy kihúzni, hogy egy bő héttel előzte csak meg az idei szüret a tavalyit. A cukor szépen ment felfelé, végül 18-as cukorfoknál álltunk meg, mert közben a szaharai időjárásban látványosan égtek el a savak. Főleg, hogy az ültetvény egy részén a szőlő ledobta az alsó leveleit (valószínűleg a szárazság miatt), és a fürtök közvetlenül ki voltak téve a napfénynek.
A legizgalmasabb az volt, hogy több szőlő termett, mint amivel akkorra kalkuláltunk, amikor az újratelepítést követően, az ültetvény a 100%-os kondíciót eléri. Ott pedig azért még messze nem tartunk. Egyfelől ez nyilván jó hír, de néha a kevesebb több lenne, pl. amikor nem tudod hova tenni a termést.