A Bor

A Bor

A Bor megszületésére meglehetősen sokat kellett várnunk. A régi rozzant, elhanyagolt szőlőt 2019 tavaszán telepítettük újra. Igyekeztünk mindenből a legjobbat adni neki: kiváló oltvány, minőségi támrendszer, gondos munkavégzés hozzáértők közreműködésével.

Egyvalamit nem vettünk számításba: Bambit és az ő népes kolóniáját. Mindent megpróbáltunk, hogy ne pusztítsák le a teljes termést, hasztalanul. A végső megoldás az lett, aminek abszolút nem vagyunk hívei a szőlőhegyen: a kerítés. Így 2023-ban, negyedéves ültetvénnyel végre eljutottunk a szűzszüretig és megkóstolhattuk az előző évek munkájának gyümölcsét (a szó szoros értelmében)!

Néhány szikár adat a 2023-as műről: 12,5 % v/v alkohol, 7,85 g/l sav. Hét hónapon át finomseprőn ért, majd derítést követően palackoztuk.

És aki idáig jutott, gazdagabb lehet egy újabb mítosz eredetével: hogy miért 1888? Borzasztó egyszerű: mert 1888 tőke szőlőt ültettünk (és a pótlásokkal igyekszünk is ezt a számot folyamatosan fenntartani)!